Algemeen
Evenals de massages zijn deze behandelingen ook geschikt voor mensen van alle leeftijden zonder een leidinggevende functie én voor kinderen. Voor werkgevers is Essense4you eveneens een uitstekende manier om hun medewerkers te laten begeleiden in een veranderings- of herstelproces of om preventief ziekteverzuim te voorkomen.

Neuro Emotionele Integratie (NEI)
Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Voor het goed functioneren van ons lichaam is het noodzakelijk dat die energie blijft stromen. Als er een blokkade ontstaat in de energiestroom, kunnen er fysieke en emotionele klachten ontstaan. Je bewuste en onderbewuste stemmen dan niet overeen (zijn niet congruent) en dat kost energie. NEI is een unieke en effectieve methode die deze incongruenties opspoort door middel van testen. Ik ga met jou op zoek naar wat je belemmert om datgene te doen en te voelen wat je werkelijk wilt. Je krijgt op die manier inzicht in de relatie tussen hoe je jezelf voelt en hoe je je gedraagt. Door de linker- en rechterhersenhelft met elkaar te verbinden (integratie), help ik je om blokkades en belemmerende overtuigingen los te laten.

Emotioneel Evenwicht
Vooral bij acute klachten of een trauma kan het behandelen van de EFT-punten effectief zijn. De EFT-punten liggen, net als de acupunctuurpunten, op de meridianen (energiebanen) die door het lichaam lopen. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Door deze punten te behandelen worden emotionele blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen.

Familie- en Systeemopstelling
Lichamelijke of emotionele klachten kunnen ontstaan door verhoudingen in je familie of door bepaalde situaties in je leven. Wanneer dit speelt kan door middel van een individuele opstelling jouw situatie visueel worden gemaakt. Verbanden en verhoudingen komen daarmee in beeld en worden bewust. Je krijgt op die manier inzicht in je eigen proces en je eigen patronen. Je kunt hierbij denken aan een klacht die voortkomt uit het gezin waarin je bent opgegroeid. Hoe waren de verhoudingen daar? Wat was jouw plaats? Of een werksituatie waarin je niet tot je recht komt. Officieel is het natuurlijk duidelijk hoe de hiërarchie in elkaar zit, maar hoe zijn de verhoudingen officieus? Wat is jouw rol en hoe voel je je daarbij?