Algemeen
Ik richt me met mijn massages voornamelijk op leidinggevenden. Uiteraard zijn mijn behandelingen ook geschikt voor mensen van alle leeftijden zonder een leidinggevende functie. Ook voor werkgevers is Essense4you een uitstekende manier om hun medewerkers te laten begeleiden in een veranderings- of herstelproces of om preventief ziekteverzuim te voorkomen.

Klassieke massage
Een klassieke massage richt zich voornamelijk op de spieren en gewrichten. Door strijkingen, knedingen en het uitoefenen van druk oefen ik invloed uit op het weefsel. De huid, de bloedsomloop en het lymfevatenstelsel worden gestimuleerd. Hierdoor kunnen zuurstof en voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Deze massage gebruik ik vaak bij vastzittende spieren in nek en schouders, bij diepere pijnpunten (de zogenaamde triggerpoints) en bij opeenhoping van afvalstoffen.

Haptische massage
Een haptische massage is een energetische massage die zich richt op de energiestromen in het lichaam. Eventuele verschillen in energie worden ervaren en in balans gebracht. Tijdens een energetische massage richt de aandacht zich bewust op het openen van de energiekanalen in het lichaam en het afvoeren van blokkerende energie. De haptische massage bestaat uit langzame en zachte strijkingen. Deze vorm van massage wordt meestal als zeer ontspannend ervaren.

Voetreflexzone massage
De voeten weerspiegelen het lichaam van de mens. Verschillende zones op de voeten corresponderen met zones in de rest van het lichaam. Door het masseren van de voeten en daarmee ook de uiteinden van de zenuw- en energiebanen, maak ik contact met je hele lichaam. De massage zet aan tot een verbeterde circulatie van de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom. Voetreflexzone massage laat de balans/onbalans in het lichaam en de verbinding tussen lichaam, denken en voelen ervaren. Massage van de voeten heeft ook een aardende en ontspannende werking.