Wat is Essense4you
Essense4you is een praktijk voor massage en bewustwording in het Land van Maas en Waal (tussen Tiel en Nijmegen). Daarnaast werk ik ook op locatie. Bij Essense4you staan persoonlijke aandacht en alle ruimte om jezelf te zijn, voorop. Ik begeleid je om de waardevolle signalen van je lichaam te leren verstaan. Hierdoor spreek je je zelfhelend vermogen aan, zodat je in balans komt en ontspannen en krachtig in het leven kunt staan.

 

Wat betekent Essenseyou
Essense is een samenvoeging van meerdere woorden:
– Es: de eerste letters van mijn naam Esther. Ik begeleid je met persoonlijke aandacht in jouw proces van ontspanning en bewustwording;
– Sense heeft in het Engels drie betekenissen: 1. Zin, betekenis. 2. Voelen, ervaren. 3. Verstand. Je wordt uitgenodigd om uit je hoofd/je verstand te komen, door je lichaam te voelen en te ervaren. Dit doe ik door met volledige aandacht vanuit mijn eigen gevoel en intuïtie aanwezig te zijn en jou te laten ervaren wat je lichaam je vertelt. Op deze manier wordt de betekenis en de zin van dingen in je leven duidelijk. Dit alles in een sfeer van vertrouwen en zijn in het nu;
– Essense is Engels voor essentie/kern. Essentia betekent ‘zuiver zijn’ in het Latijn. Wat vind je nu écht belangrijk in je leven en leef je daar ook naar? Ik begeleid je in jouw tempo en op jouw manier om bij de essentie van jezelf en je leven te komen. Dit zal leiden tot bewustwording en ontspanning en helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling;
– ‘4you’ betekent ‘voor jou’. Ik begeleid je met persoonlijke aandacht naar jouw essentie in je leven.

 

Werkwijze
De eerste afspraak starten we met een intakegesprek om een beeld van elkaar te krijgen en de wederzijdse verwachtingen duidelijk te maken. Zo komen we tot een behandeling die het best bij je past. Daarna beginnen we in alle rust en met aandacht met de massage. Na de massage is er gelegenheid tot het delen van ervaringen. In de dagen en weken na de massage zal de massage zowel lichamelijk als geestelijk doorwerken.

 

Massage voor lichaam en geest
Bij Essense4you krijg je geen gewone massage. Mijn werkwijze is gericht op lichaam en geest, ook wel holistische massage of aandachtige massage genoemd. Je wordt begeleid om volledig tot jezelf te komen door te voelen en te zijn met jezelf. Met alles wat daarbij hoort. Zonder oordeel, zonder iets te willen veranderen, in het hier en nu.

 

Contra-indicaties massage
Er kan niet worden gemasseerd bij: koorts, hartafwijkingen, infectieziekten, te veel pijn en/of algeheel onwel zijn. Er kan plaatselijk niet worden gemasseerd bij: verse wonden en blauwe plekken, spataders, ontstekingen, infecties en huidziekten zoals eczeem, psoriasis en voetschimmel.

Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kan ik de behandeling staken en je doorverwijzen naar een arts. Zodra een arts toestemming geeft kunnen er vervolgbehandelingen plaatsvinden. Als je onder behandeling van een arts bent, dan kan ik je vragen om met hem te overleggen of een massage gedurende de behandelingsperiode toegepast mag worden. Bespreek met mij altijd je medicijngebruik , aangezien dat van invloed kan zijn op de massage.