Over mij
Mijn naam is Esther Koopmans. Ik woon met mijn man, zoon en dochter aan de dijk in Boven-Leeuwen in het prachtige Land van Maas en Waal. Na mijn HEAO studie heb ik veertien jaar in het bedrijfsleven en een jaar bij de overheid gewerkt. Tijdens mijn carrière merkte ik dat ik regelmatig over mijn grenzen ging. Ik wilde krampachtig voldoen aan verwachtingen van mijn omgeving en van mezelf. Het kostte me veel energie om alle ballen in de lucht te houden en de dingen die om me heen gebeurde te verwerken. Met als gevolg dat ik spierspanning opbouwde, vaak onrustig sliep en mezelf regelmatig uitgeput voelde. Toen ik tijdens mijn zwangerschappen werd geconfronteerd met ernstige bekkenklachten, werd ik letterlijk stilgezet. Dit was voor mij het omslagpunt. Ik werd me bewust dat ik dingen deed die me energie kostten in plaats van energie opleverden. Ik ging op zoek naar de essentie in mijn leven.

In mijn eigen kracht
Ik heb jarenlang aan den lijve ondervonden hoeveel moeite het kost om zowel zakelijk als privé aan alle verwachtingen en verantwoordelijkheden te voldoen. Als geen ander weet ik dat een terugkerend moment van persoonlijke aandacht en ontspanning je weer helemaal in je eigen kracht kan zetten en je kan ondersteunen om tot je eigen kern te komen. Tijdens deze weg van zelfreflectie en bewustwording ontdekte ik dat ik blij word en energie krijg van het begeleiden van mensen in een soortgelijke situatie. Dat is de reden dat ik ben gestart met mijn eigen praktijk Essense4you.

Visie
Ik werk vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat ik je benader als een eenheid van fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. Je lichaam staat in verbinding met je gevoelens, gedachten, de manier waarop je in het leven staat en alles wat er in je leven speelt en heeft gespeeld. Deze gebieden maken deel uit van je mens-zijn en beïnvloeden elkaar voortdurend. Door aandacht te geven aan wat zich aandient, ontstaat er ruimte om gevoelens, emoties, energie en levenskracht weer te laten stromen. Door bewust te voelen wat eerst onbewust was, worden oude patronen doorbroken. Op deze manier krijg je inzicht in jezelf en kan er een proces van ontspanning, bewustwording, transformatie en heling ontstaan.

Verbinden
Met Essense4you verbind ik mijn twee werelden met elkaar: mijn ‘oude wereld’ in een zakelijke omgeving met mijn ‘nieuwe wereld’ van bewustwording. Ik heb zelf ervaren dat deze werelden elkaar nodig hebben. Met mijn behandelingen begeleid ik deze verbinding tussen jouw twee werelden.