Over Esther

Mijn naam is Esther Koopmans-van Elk. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik aan de dijk in Boven-Leeuwen, waar ook mijn praktijk is gevestigd. Vroeger wist ik niet wat ik wilde worden, omdat ik goed kon rekenen ben ik de HEAO gaan volgen. Een logisch gevolg was dat ik na mijn studie daar iets mee ging doen. Ik heb dan ook veertien jaar in de zakelijke dienstverlening gewerkt. ‘goed leren en hard werken, dan kom je er wel’ was het motto bij mij thuis. Tijdens mijn carrière gaf mijn lichaam regelmatig aan dat ik over mijn grenzen ging. In eerste instantie luisterde ik daar niet naar. Ik wilde voldoen aan verwachtingen van mezelf en mijn omgeving. Het kostte me veel energie om alle ballen in de lucht te houden en de dingen die om me heen gebeurde te verwerken. Het gevolg was hoge spierspanning, onrustig slapen en mezelf regelmatig uitgeput voelen. Toen ik tijdens mijn zwangerschappen werd geconfronteerd met ernstige bekkenklachten, werd ik letterlijk stilgezet. Dit was voor mij het omslagpunt. Ik werd me bewust dat ik dingen deed die me energie kostten in plaats van energie opleverden. Wat was nu écht belangrijk voor mij? Ik ging op zoek naar de essentie in mijn leven.

Tijdens dit pad van voelen, onderzoeken, ervaren en zijn met wat er is, heb ik veel geleerd over mezelf. Ik werd me bewust dat ik hoog sensitief ben en wat dit betekent. Ook ontdekte ik dat rouw en verlies als een rode draad door mijn leven lopen met alle gevolgen van dien. Ook kwam ik erachter dat aanraking en aangeraakt worden mij brengen tot wie ik werkelijk ben. Door erkenning van al deze ontdekkingen, durf ik steeds meer te gaan leven naar de koers van mijn innerlijk kompas.

Dit heeft mij doen besluiten om een carrièreswitch te maken. Ik ben de 4 jarige opleiding tot massagetherapeut aan de Holos Academie in Utrecht gaan volgen. Daarna heb ik me verder verdiept in lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies. Vanaf 2014 werk ik in mijn eigen praktijk. Naast kennis, zijn mijn eigen levenservaring en intuïtie daarbij van onschatbare waarde. 

Door middel van massage en aanraking begeleid ik mensen om meer verbinding met zichzelf en hun lichaam te krijgen. Uit eigen ervaring weet ik dat wanneer je aandacht geeft aan wat er te voelen is, er ruimte ontstaat om levenskracht te laten stromen en verdriet te kunnen dragen. Er ontstaat bedding. Voel je welkom in mijn praktijk om dit ook te ervaren.