Visie & Werkwijze

Visie

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat ik je benader als een eenheid van fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. Je lichaam staat in verbinding met je gevoelens, gedachten, de manier waarop je in het leven staat en alles wat er in je leven speelt en heeft gespeeld. Deze gebieden maken deel uit van je mens-zijn en beïnvloeden elkaar voortdurend. Door aandacht te geven aan wat zich aandient, ontstaat er ruimte om gevoelens, emoties, energie en levenskracht weer te laten stromen. Door bewust te voelen wat eerst onbewust was, worden oude patronen doorbroken. Op deze manier krijg je inzicht in jezelf en kan er een proces van ontspanning, bewustwording, transformatie en heling ontstaan.

Werkwijze

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, een behandeling en een nagesprek. Voor de eerste afspraak heb je al een intakeformulier ingevuld met de belangrijkste gegevens. Om een beeld van jou als geheel te krijgen, vraag ik tijdens het intakegesprek naar je klachten, je medische achtergrond en andere zaken die spelen in je leven. Daarnaast stemmen we de wederzijdse verwachtingen af. De massage sluit altijd aan bij wat er op dat moment aandacht vraagt. 

Bij Essense4you krijg je geen gewone massage. Mijn werkwijze is gericht op lichaam en geest, ook wel holistische massage of aandachtige massage genoemd. Je wordt begeleid om volledig tot jezelf te komen, door te voelen en te zijn met alles wat er op dat moment te voelen is. Zonder oordeel, zonder iets te willen veranderen, in het hier en nu. Dit alles in jouw tempo en afgestemd op waar jij op dat moment aan toe bent.

Tijdens het nagesprek is er aandacht voor je ervaringen tijdens de massage, zodat je je bewust kunt worden van dat wat er speelt en inzichten krijgt die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

 In de dagen en weken na de massage kan de massage zowel lichamelijk als geestelijk doorwerken. 

Elke vervolgsessie starten we met een voorgesprek om kort de actuele situatie door te spreken en de massage daarop af te stemmen. Naast masseren kunnen aandachtoefeningen, focussen en mindfulness aan de orde komen. 

Het aantal sessies dat nodig is, bepalen we in overleg.