Massagetherapie

De sleutelwoorden voor massagetherapie zijn aanraking, aandacht en bewustwording.

Massagetherapie is een manier om door aanraking bewust te worden wat voor jou écht belangrijk is. Daar waar je hoofd vaak in het verleden of in de toekomst is, is je lichaam altijd in het nu. In de cellen van je lichaam ligt alles wat bij jou hoort opgeslagen. Bijvoorbeeld je familiegeschiedenis, onverwerkte emoties en levenservaringen. Door aanraking van het lichaam en stil te staan bij wat er te voelen is (mindfulness), leer je je hoofd en je lichaam weer met elkaar verbinden. Door bewustwording en zelfonderzoek krijg je contact met jouw essentie. Op die manier komt er ruimte voor aanvaarding en komen dingen in jezelf en in je leven in beweging. Dit alles met mildheid, compassie en liefde voor jezelf.

Lichamelijke klachten en symptomen hebben bijna altijd verband met je innerlijk leven. Gedachten en gevoelens beïnvloeden elkaar en uiten zich via het lichaam. Door middel van aanraking en massage maak je contact met zowel fysieke (spieren, bindweefsel, organen, hormonen, zenuwen), mentale (denken) als emotionele (wat je voelt en innerlijk beleeft) aspecten van jezelf. Deze kun je niet los van elkaar zien (holistisch).  Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Fysieke aanraking heeft dan ook effect op alle niveaus. Massagetherapie heeft daarom ook een preventieve werking op gezondheidsklachten.

Tijdens mijn behandelingen, maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken zoals klassieke massage, haptische/energetische massage, holistic pulsing, chakramassage, bindweefselmassage, voetreflexmassage. Waar nodig gebruik ik ook Focusing technieken, Neuro Emotionele Integratie en EFT (Emotional Freedom Techniques) in mijn praktijk.

Contra- indicaties

Er kan niet worden gemasseerd bij: koorts, hartafwijkingen, infectieziekten, te veel pijn en/of algeheel onwel zijn. Er kan plaatselijk niet worden gemasseerd bij: verse wonden en blauwe plekken, spataders, ontstekingen, infecties en huidziekten zoals eczeem, psoriasis en voetschimmel.

Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure kan ik de behandeling staken en je doorverwijzen naar een arts. Zodra een arts toestemming geeft kunnen er vervolgbehandelingen plaatsvinden. Als je onder behandeling van een arts bent, dan kan ik je vragen om met hem/haar te overleggen of een massage gedurende de behandelingsperiode toegepast mag worden. Bespreek met mij altijd je medicijngebruik , aangezien dat van invloed kan zijn op de massage.

Twijfel je, bel me gerust om te overleggen.